06 December 2017

Farewell 2017 Party MSUC

Assalamualaikum,
semalam kolej yanie buat "farewell 2017 party". Activity antara mentro & mentee di kolej. So yanie and kawan-kawan buat persembahan tarian "sumazau".  Tau tak tarian sumazau? hehe alaa kalau biasa tgk dalam kamus2 pasal etnik Sabah mesti tau kan kan kan dlm Pengajian Malaysia pn ado belajoooo.


Yg yanie pakai nii pakaian kaum dusun "penampang". Boleh google jenis-jenis pakaian kaum kadazan dusun di Sabah ye. Ada lotud, dusun ranau, dusun tindal, dusun penampang, dan lain-lain. Lain daerah lain jenis rekaan baju tau.




Alhamdulillah, sem ni semua projek, aktiviti berjalahn dengan lancar. Allah permudahkan semua urusan. Start drpd projek PEC, keusahawanan, IT, pengajian malaysia semua alhamdulillah selesai. Terima kasih kawan-kawan saya Fiena, Shaza, Qila dan Farah, Jacq, Anabelle, Parhanah yg sentiasa support dan tolong setiap projek kita. Goodluck FINAL. Do our best guys!

17 November 2017

Throwback Konvokesyen Encik Tunang di USIM, Nilai


Congratulation dear fiance,
dia konvo dah kite bila lagi *sobs sobs*. Tua dah mamat ni haha msa kenal memula dulu muka msh babyface mcm mickey mouse hahahaha skrg muka mcm bapak 10 org anak 😜 *joke*



Masuk kv sama-sama, tapi dia konvo dulu haha its okay. Lepasni kerja leklok hahaha carik duit byk2 yeee utk kahwin 😤 

15 August 2017

The Author


Lama nya ndk menaip di belog usang ku ini. Alhamdulillah, mood berblogging tu kembali lagi. Tapi bukan kerap menulis la. Mungkin hanya utk berkongsi certain cerita hidup, pengalaman, pengajaran dan In Shaa Allah benda yg baik & bermanfaat.

Entri pertama *not so pertama sb blog ni dh berusia 7 tahun* biasanya yanie akan mulakan dengan "Introduction" abt myself. Entah keberapa kalinya sudah ulang entri pasal introduction ni. Yg sebelum2 ni rasa sayang pulak pi delete all entry 😣


NAMA : HARMIAM BINTI JUNIS
NICKNAME : YANIE
UMUR : 20 Y/O *Im getting older and fat
ASAL : KOTA KINABALU, SABAH
MINAT : MENYANYI | FOOD | BERJALAN | MOVIE | MUSIC
COLOR : PINK & BLACK


Itu aje la kan yg normal haha oh yanie lahir 5/8/1997 and yea I am the bongsuuuu drpd 3 beradik. Yg sulung is "kakak" dan tengah is "abang". So kami lengkap kakak abang adik hehe. Yanie dah jadi tunang orang. Doakan yg baik-baik utk hbgn kami huhu. Darah manis mmg hebat2 ujian dlm fasa pertunangan ni. Kadang hati lemah juga nak pertahankan.

*takhensempunhahahaha*

Get this tabber widget