19 June 2019

Dear Bestfriends






To my bestfriends,
one day nanti kita akan melalui fasa "masing-masing dengan haluan masing2"
one day nanti kita akan jarang-jarang bertemu, jarang-jarang dapat meluangkan masa, jarang-jarang dapat keluar berjalan enjoy2 movie or makan-makan macam di zaman kolej.
one day lepas habis diploma ni masing-masing akan dengan haluan masing2, ada antara kita akan kahwin, akan sambung belajar or akan bekerja.

Bila "ONE DAY" itu nanti tiba, harap kita masih saling mengingati each other.
 Bila ONE DAY itu nanti tiba, hope kita masih jalinkan persahabatan ini yg kita bina since 2017. 
Bila ONE DAY itu nanti tiba, harap kita masih contact dan meluangkan masa bersama jika ada kelapangan masa.
Bila ONE DAY itu nanti tiba, berharap kita masih saling syg dan tidak melupakan antara satu sama lain.

I love you so much guys. Thankyou sudi berkawan dengan saye.

10 February 2019

AYAH pergi meninggalkan kami :'(


24 JANUARI 2019

Allah telah menjemput arwah bapa kembali ke pangkuan-Nya. Kami sekeluarga seperti di hempap batu besar ketika mendapat tahu bapa telah tiada. 

Pada tengahri itu, bapa sedang bekerja dan kemudian memeritahu pekerja nya bahawa dia sakit dada dan meminta utk berehat seketika. Pak guard nampak bapa seperti baring dan sudah terlalu lama baring tidak bergerak. Staff di tempat bapa kerja pergi cek dan terus membawa bapa ke hospital. Belum pun sempat ke hospital, bapa telah menghembus nafas terakhir dalam kereta ketika dalam sedang perjalanan ke hospital :'(

Abang ipar  dan mama bergegas ke hospital selepas diberitahu oleh pekerja bapa. Abg ipar call saya dan memberitahu bapa sudah pun meninggal. Telinga seakan pekak mendengar berita pahit itu. Sungguh, kaku diri ini mendengar ayat "meninggal" itu. Allahu, masih segar dalam ingatan kali terakhir melihat muka bapa yang tidak sedarkan diri. Tidur sambil senyum namun tidak akan bangun semula selamanya :'(

pa

Luluh hati lihat mata mama bengkak sebab tidak berhenti menangis. Menitis airmataku melihat mama buatkan kopi kesukaan arwah bapa. Gugur semangar melihat buka tutup alas muka arwah bapa ketika berjaga, mama baring di sisi jenazah bapa dan meminta izin untuk tidur bersama jenazah untuk kali yang terakhir. Terluka hatiku melihat mama balik-balik menicum kaki arwah bapa meminta ampun. YA Allah, kau berikan lah aku dan keluarga ku kekuatan untuk menjalanan hidup ini Ya Allah. Ya Allah peliharalah ibuku. Kembalikan senyuman di bibir ibu ku.

Sehingga kini,

Masih terbayang tubuh mu di timbus tanah itu pak. Masih terbayang jenazahmu dimandikan dan disolatkan. Rebah tubuhku melihat bapa sendiri yang di kebumikan. Allah, hanya Engkau yang tahu betapa diri ini lemah menerima hakikat ini.

Duhai arwah bapa ku, aku doakan engkau tenang di sana. Aku doakan semoga bapa ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman. Rehat lah pak. Kami akan menyusulmu kelak. Doakan kami ya pak.

Aku dah nak kahwin pak, tapi bapa pergi dulu :'( tidak sempat bapa melihat majlis perkahwinan ku hmm

06 December 2017

Farewell 2017 Party MSUC

Assalamualaikum,
semalam kolej yanie buat "farewell 2017 party". Activity antara mentro & mentee di kolej. So yanie and kawan-kawan buat persembahan tarian "sumazau".  Tau tak tarian sumazau? hehe alaa kalau biasa tgk dalam kamus2 pasal etnik Sabah mesti tau kan kan kan dlm Pengajian Malaysia pn ado belajoooo.


Yg yanie pakai nii pakaian kaum dusun "penampang". Boleh google jenis-jenis pakaian kaum kadazan dusun di Sabah ye. Ada lotud, dusun ranau, dusun tindal, dusun penampang, dan lain-lain. Lain daerah lain jenis rekaan baju tau.




Alhamdulillah, sem ni semua projek, aktiviti berjalahn dengan lancar. Allah permudahkan semua urusan. Start drpd projek PEC, keusahawanan, IT, pengajian malaysia semua alhamdulillah selesai. Terima kasih kawan-kawan saya Fiena, Shaza, Qila dan Farah, Jacq, Anabelle, Parhanah yg sentiasa support dan tolong setiap projek kita. Goodluck FINAL. Do our best guys!

Get this tabber widget